2012. április 8., vasárnap

Végre kiforrotta magát a Mézeskalácsunk!

Először is bocsánatot szeretnék kérni tőletek, mert már nagyon rég írtam ide, de krónikus időhiányban szenvedtem. Mióta az  előző bejegyzés megszületett, nagyon sok fajta romot próbáltam ki. De, hogy őszinte legyek egyikkel sem voltam teljes mértékben elégedett. Próbáltam Miui-t, CM7-et, CM9-et. De a napokban jött ki a legújabb GB rom az LG-től, mégpedig a v20r. Nézzük kicsit alaposabban!

Figyelem, a következő művelet adatvesztéssel jár! Előtte ments le mindent ami fontos!

A v20r innen tölthető le, a flash-ez a szükséges programokat itt találod, az LG drivert pedig itt.
Telepíteni nagyon egyszerű.

1. Letöltesz mindent, kicsomagolod a programokat.
2. Telepíted a divert.
3. Elindítod rendszergazda módban a Windows Enabler-t.
4. A KDZ mappában a elindítod az msxml.msi-t, majd törlöd az mfc42.dll-t.
5. Rendszergazda módban elindítod a KDZ updatert, telót rádugod a gépre. (Akku ki, hangerő gomb "-", majd  USB kábel bedug.)
Itt fontos megjegyezni, hogy csak és kizárólag alaplapi USB portba dugjuk! 
6. Várunk, míg a driverek települnek. Utána betallózzuk a v20r-t, majd kétszer rányomunk "Launch software update" gombra. (Látod a tálcán, mikor kiírja, hogy az eszköz sikeresen telepítve, használatra kész. Na akkor jó. De ha 100%-ig biztos szeretnél lenni, akkor még megnézheted az eszközkezelőben, hogy megjelenik-e az LG Mobile USB Modem)

Már nincs más dolgunk, mint várni. Lehet, hogy nem fog válaszolni a KDZ updater, de hagyjuk. Kb 10 perc alatt végez is, közben rengetek hibát kiír, de nem kell neki külön figyelmet szentelni. 
Ha végzett a hőn szeretett telefonunk újraindul, s már használható is az új rendszerünk. Persze az akkut ne felejtsük el vissza tenni.
Az első indítás sokáig tart. Ha nem akar rendesen bebootolni a telefon, akkor vegyük ki az akkut, rakjuk vissza, majd a hangerő "-" gombot és bekapcsoló gombot nyomjuk kb 10-15 másdopercig. Várjunk, míg újra indul. Ezek után már be fog bootolni. 

Akinek ez nem elég, az rootolhatja is a készüléket. Ez a legegyszerűbben az Unlock Rootal oldható meg. Ez is benne van a program pack-ban. 

1. Telepítsük a programot. 
2. Indítsuk el rendszergazda módban.
3. Kapcsoljuk be a telefonon az USB Hibakeresést! (Beállítások/Alkalmazások/Fejleszt/USB hibakeresés)
4. Dugjuk rá a gépre.
5. Várjunk, míg a gép felismeri a telefont. 
6. Klikk a Root gombra.
7. LG Optimus 2X kiválaszt.
8. Ha az ingyenes programot felkínálja rányomsz a nemre, mert felesleges.
9. Reboot.

Aki még szeretne Recovery-t. (Kicsit változtattam rajta, hogy érthetőbb legyen.)

A recovery feladata, hogy a letöltött romokat, különböző kerneleket lehet telepíteni. CWM-ből csak és kizárólag *.zip kiterjesztésű fájlokat lehet telepíteni. Arról nem tudok, hogy más kiterjesztést is elfogadna. Recovery-be belépni kétféle módon lehet.

1. Rom managerből újraindítod recovery-ben.
2. Ha a telefon ki van kapcsolva a bekapcsoló gombot együtt nyomod a hangerő le gombal.
Recovery-ben a hangerő gombokkal tudsz navigálni, a műveletet pedig a bekapcsoló gomb rövid megnyomásával lehet kiválasztani.

Recovery telepítés:

1. Letöltöd a Rom Manager-t .
2. Telepíted,majd elindítod.
3. Ráböksz az Install CWM recovery-re.
4. Kiválasztod az Optimus 2x-et.
5. Mikor kiírja, hogy végzett, s újra induljon-e, akkor ráböksz arra, hogy újrainduljon.

Végeztél is vele. Most már van Recovery, root és egy fain rendszer.

Magáról a rendszerről is essen egy pár mondat. Végre elérte az LG, hogy egy jól használható legyen a rendszer. Gyors, eddig stabil. Az akkuval is nagyon jól bánik. Már lassan 10 órája megy töltő nélkül, játszottam is picit, interneteztem is és még mindig 90%-on van. Beszéd közben jó a hangminőség is, majd hosszabb távon elválik milyen lesz.
Már régóta nem használtam gyári rendszert, így meglepett, hogy megváltozott a zenelejátszó is. ICS stílusú lett, ami jelentheti azt is, hogy az ICS-hez már így tesztelik a különböző programokat. Titanium Backup-al letöröltem a felesleges gyári programokat, így rendszerindítás után van 230 MB szabad memóriám. Szépen gyomlálgatja kifelé az inaktív programokat, mert csak játéknál esik 150MB alá a szabad memória. Most reggel a kernelt is lecseréltem erre. A kernelt Recovery-ből tudod telepíteni, a külső sd kártyára kell tenni a .zip-et. Ha elindult recovery-ben akkor install zip from sd card, kiválasztod, telepíted és kész. De ennek a pontos menete a korábbi posztjaimban is olvasható.

Kösz, hogy elolvastad, köszönöm azoknak az embereknek a segítséget, akik szóltak, hogy kicsit elsiettem, hol javítsak kicsit...

Végezetül jöjjön pár kép, akkor változás sehol sem történ, számomra csak a zenelejátszóban. 



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése